Samenwerking Stotijn Notariaat
Bespaar vermogensrendementsheffing!
Aflossen op de hypotheek

nieuws artikelen

Wij hebben ter verdere uitbouw van onze bedrijfs jurische adviespraktijk en onze estate planning aciviteiten een intensieve samenwerking opgezet met Stotijn Notariaat. Door deze samenwerking krijgen onze relaties gereduceerde tarieven en een uitstekend servicepakket voor hun akten. 

Het betalen van vermogensrendementsheffing is vele Nederlanders een doorn in het oog, mede doordat zij geen 4% rendement realiseren op hun Box 3 vermogen. Wij hebben in samenwerking met Flynth Accountants & Belastingadviseurs de oplossing om minder vermogensrendementsheffing te betalen middels een B.V. constructie.

Veel mensen overdenken de mogelijkheid om af te lossen op de hypotheek. Voordat deze beslissing genomen wordt is het van belang om de fiscaliteiten goed te laten beoordelen. Daarnaast dient u zich te bedenken dat geld dat in 'bakstenen' gestopt wordt, minder flexibel is en dat het bij verkoop van de huidige woning en aankoop van een nieuwe woning invloed heeft op de bijleenregeling.

De verhoging van de AOW-leeftijd, wat betekent dit voor u?

Vóór 1 januari 2013 ging de AOW in vanaf de 65ste verjaardag, maar na jaren van discussie is besloten om de AOW-leeftijd vanaf dit jaar in stappen te verhogen. Vanaf 2013 tot en met 2015 wordt de AOW-leeftijd ieder jaar met één maand verhoogd. Vanaf 2016 komen daar dan jaarlijks twee maanden bij waarna de AOW-leeftijd vanaf 2019 jaarlijks met 3 maanden zal toenemen. In 2023 komt de AOW-leeftijd dan definitief uit op 67 jaar.

Uw contact