Samenwerking Stotijn Notariaat
Bespaar vermogensrendementsheffing!
Aflossen op de hypotheek

estateplanning

Estate planning

Estate Planning is het geheel van maatregelen dat de omvang en samenstelling van een nalatenschap beïnvloedt, en waarbij optimaal rekening wordt gehouden met de civiele en fiscale positie van een aspirant-erflater en diens toekomstige erfgenamen.

De basis voor Estate Planning is altijd een Financiële Planning. Zonder voldoende inzicht in de inkomens- en vermogensstromen kan er geen goed plan samengesteld worden. Tevens dienen wij duidelijkheid te hebben over uw ideeën over nalatenschap, om zeker te zijn dat ze in lijn liggen met uw persoonlijke doelstellingen. Juist hier gaat het al vaak fout en zien we dat de uiteindelijke testamenten niet aansluiten op de wensen van de klant. 

De basis van Estate Planning ligt in het civiele recht, en in het bijzonder in het huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en het schenkingsrecht. Deze drie rechtsgebieden bepalen wat in een individueel geval de omvang en samenstelling van een nalatenschap is.

Ze beïnvloeden elkaar onderling en dat maakt de zaak al gauw gecompliceerd. Daar komt nog het fiscale recht bij: de inkomstenbelasting, het successierecht en de belastingen op rechtsverkeer, en dan met name de overdrachtsbelasting.

De laatste jaren zijn er echter ook andere factoren die invloed uitoefenen op het vermogen, en dat is de eigen bijdrage in de zorg. Een terrein dat velen van ons momenteel bezighoudt. Want kent u wel de gevolgen als u wordt opgenomen in de 'zorg'? Maar veel belangrijker.. hoe kunt u uw eigen bijdrage verlagen? Een opname kan tot onaangename verrassingen leiden! Wees dit voor. Lees hier het artikel.

Wij hebben uitgebreide ervaring met dit onderwerp en zijn u graag van dienst.

Ons werkgebied voor Estate Planning is geheel Nederland met de focus op Noord en Oost Nederland, het Westland, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Noord-Brabant en Noord-Holland.

Uw contact